Kultúra

Új stúdióalbumon dolgozik az RHCP

A kultikus zenekarban a távozó John Frusciante helyén Josh Klinghoffer gitározik majd.

A Red Hot Chili Peppers négy évvel ezelőtt adta ki legutóbbi stúdióanyagát, a Stadium Arcadium-ot. A most készülő új lemez producere Rick Rubin, aki az AC/DC, Metallica, System of A Down producere is volt, az új gitáros pedig Josh Klinghoffer, aki 2007-től már turnézott is a zenekarral, és a tagok közeli barátai közé tartozik.
“Már sok anyag összegyűlt, talán húsz dal is. Úgy néz ki, júliusra kész számokkal fogunk jelentkezni” – mondta Chad Smith, az RHCP dobosa a Music Radar című portálnak.

Smith szerint a gitáros azért is természetes választás, mert ők együtt is sokat játszottak Frusciante szólóalbumain. Az új tag a gitár mellett billentyűs hangszereken is közreműködik a csapatban, de zenét is szerez és vokálozik.

John Frusciante 1989 és 2009 között volt az RHCP gitárosa. (Az eredeti tag, Hillel Slovak 1988-ban herointúladagolásban meghalt.) A drog azonban őt sem kímélte, 1992 elején kilépett, helyét ideiglenesen Dave Navarro, a Jane’s Addiction gitárosa foglalta el. A drogfüggőségtől szabaduló Frusciante 1999-ben tért vissza, és onnantól ismét ő határozta meg a sztárcsapat zenéjét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik