Kultúra

Megvan a legjobb gyermekkönyv

Lezárult az évtized gyermekkönyveinek kiválasztására indított internetes szavazás.

A Tíz év ötven gyermekkönyve figyelemfelkeltő akcióban húsz, a gyermekirodalom és a gyermekkönyvek világában jártas, a gyermekek kulturális nevelése iránt elkötelezett szakmai szervezet, intézmény és szerkesztőség működött együtt. Az ajánlati listára összesen 210 kötet, illetve kötetsorozat került, a közönség ebből választhatta ki a maga kedvencét.

Az összegzés szerint a szakmai szervezetektől a Friss tinta! gyermekvers-antológia kapta a legtöbb ajánlást és a legjobb helyezést, második lett Varró Dániel Túl a Maszat-hegyen című munkája, míg a harmadik helyre Kiss Ottó Csillagszedő Márió című kötetét sorolták.

Az egy hónapon át tartó közönségszavazás alapján Bartos Erika Anna, Peti és Gergő című kötetsorozata a legnépszerűbb, második Kiss Attila Altináj című könyve, harmadik pedig Berg Judit Micsoda idő című kötete.

A szakmai és a közönséglista összesítése alapján Berg Judit Rumini című könyve végzett az élen, második lett Varró Dániel Túl a Maszat-hegyen című kötete, harmadik pedig a Friss Tinta! antológia.
Az akció sikerét jelzi, hogy az egyszervolt.hu weboldalon húszezer látogató kereste fel az ajánlati listát. Az érdeklődésre tekintettel ez a kezdeményezés folytatódik.

Ajánlott linkek:
Megvan az évtized gyermekkönyve (FN.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik