Kultúra

Magyar rendező filmje Cannes-ban

A cannes-i nemzetközi k versenyprogramjába Prikler Mátyás szlovákiai magyar rendező Köszönöm, jól című filmjét is besorolták.

Az alkotás a Cinéfondation elnevezésű hivatalos kategóriában kapott helyet, amelyben a legfiatalabb tehetséges rendezők mérik össze tudásukat. A kategória Sélection elnevezésű versenyszekciójában 13 rövid, illetőleg kisjátékfilmet vetítenek, amelyek a világ különböző pontjairól érkező rendezők alkotásai. Győztest a fesztivált záró ünnepélyes gálán hirdetnek – írja az Új Szó Online.

A Köszönöm, jól című 40 perces kisjátékfilmet emellett bemutatják a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő, Short Film Corner 2010 nevű filmes piacon is.

Prikler Mátyás alkotása intim betekintést enged egy család életébe, amelyről visszatükröződik az emberi viszonyok leépülése a gazdasági válság hátterében. A film forgatókönyvét szintén Prikler Mátyás, valamint társa, Marek Lescák írta.

Az alkotást tavaly júniusban forgatták, bemutatója tavaly november 29-én a pozsonyi nemzetközi filmfesztiválon volt.

Prikles alkotása az Early Melons elnevezésű nemzetközi diákfilmfesztiválon elnyerte a legjobb játékfilm díját, valamint a szlovák filmkritikusok elismerését a legjobb rövid- és diákfilm kategóriában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik