Nagyvilág

Húsz késszúrás volt a 27 évesen meghalt tanárnő testén, öngyilkosságnak ítélték

Az amerikai nő szülei tíz éve küzdenek azért, hogy a hatóságok gyilkosságnak minősítsék lányuk halálát.

Tíz évvel ezelőtt holtan találták a 27 éves, tanárnőként dolgozó Ellen Greenberget, az amerikai Philadelphia városában található otthonában. A nő testén ugyan több mint húsz késszúrás volt, a hatóságok azonban a szülei legnagyobb meglepetésére öngyilkosságnak minősítették az esetet.

A szülők egy évtizeddel később még mindig azért küzdenek, hogy az igazságügyi orvosszakértő változtassa meg döntését, és emberölésnek minősítse a tanárnő halálát.

Igazságot akarunk a lányunknak

mondta el a CBS Philadelphia televízió híradójának az áldozat apja. A szülők állítják, hogy egy sor bizonyítékot gyűjtöttek össze, ami alátámasztja, hogy valaki megölte a a lányukat. Josh Greenberg kijelentette:

Ez nem öngyilkosság volt, hanem egy kegyetlen gyilkosság.

A CBS cikke szerint egy, a város által felkért orvosszakértő egy tanúvallomásban kijelentette, hogy a nő testén található szúrt sebek közül több is már a halál beállta után keletkezett. Ahogy Joe Podraza, a család ügyvédje kijelentette:

Pulzus nélküli emberek nem szúrják meg egymás után többször saját magukat. Már önmagában ez bizonyítja, hogy az öngyilkosság lehetetlenség ebben az ügyben.

Egy philadelphiai bíróság pénteken tartott meghallgatást az ügyben, és annak végén a bíró közölte, hogy nemsokára döntést hoz a gyilkosságnak látszó öngyilkosság kérdésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik