Nagyvilág

Találtak egy nőt a horvát tengerparton, akinek fogalma nincs róla, hogy kicsoda

A horvát rendőrség közzétett egy fotót egy nőről, aki tökéletesen beszél angolul, de nem tudja elmondani nekik, ki ő vagy honnan érkezett az országba, írja a Guardian.

A 24sata nevű horvát lap azt írja, a nő a 60-as éveiben járhat, fején és testén horzsolások láthatóak. Először egy halász vette észre még szeptember 12-én vasárnap délelőtt 8 óra 30 perc magasságában, amint magányosan üldögélt Soline falujában egy öbölben a sziklákon, Krk szigetének északi részén.

Mivel a halász tartott attól, hogy zátonyra fut, inkább értesítette a rendőrséget. Mivel csónakkal sem volt igazán megközelíthető a terület, három kilométert kellett gyalogolnia az egyenruhásoknak, mire odaértek hozzá.

A nő egy rózsaszín szalmakalapot, kapucnis csíkos felsőt és sötét nadrágot viselt megtalálásának idején. Iratok és telefon sem volt nála, ami alapján beazonosíthatták volna.

Horvát rendőrség

Arra gyanakszanak, hogy több éjszakát is kint töltött a területen, ahol gyakran megfordulnak medvék és vaddisznók is. Annyira gyenge volt már, hogy egyedül inni sem volt képes.

Jelenleg kórházban ápolják Rijekában. Állítólag mikor tollat és papírt adtak a kezébe, lerajzolt egy zongorát.

Egy helyi lakos a lapnak arról beszélt,

nagyon furcsa, hogy egyáltalán ott volt azon a részen. Ez egy elég megközelíthetetlen szakasza az öbölnek olyan éles sziklákkal, mint a borotva. Szinte lyukat vágnak a cipődön.

Megjegyezte, egy normál testalkatú ember odáig biztosan nem úszik el, mert ahhoz rendkívüli erő kell.

Egy másik ott élő elmondta, a nő biztosan nem Soline falujában szállt meg, mert akkor felismerték volna.

A rendőrség körbejárja a környékbeli szállodákat, apartmankomplexumokat, kempingeket és más szálláshelyeket, hátha valaki be tudja azonosítani a fotó alapján.

Nem tartják egyébként kizártnak, hogy a fejét ért ütéstől felejtett el magáról mindent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik