Nagyvilág koronavírus

Jócskán többe fog kerülni idén a külföldi nyaralás

VUANO Tristan / Hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP
VUANO Tristan / Hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP

Akár 10-15 százalékos áremelkedéssel is számolhatnak azok, akik idén nyáron valamelyik népszerű külföldi üdülőparadicsomban tervezik a nyaralásukat – derül ki az ATV összeállításából.

Az pár napja derült ki, hogy Horvátország és Magyarország elfogadja egymás védettségi igazolványait, vagyis szabadon mehetnek a horvát tengerpartra a beoltott magyarok. Ilyen megállapodás eddig Szerbiával, Montenegróval, Szlovéniával és Bahreinnel született még. A tárgyalások Görögországgal is folynak. „A Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője szerint a turizmusból élő mediterrán országok zöme biztosan elfogadja majd a védettségi igazolványt, ezért érdemes minél előbb lefoglalni az utakat. Bakó Balázs az ATV-nek azt mondta: Nyugat-Európából és a skandináv országokból nagyon komolyan megkezdődtek a lekötések, ezért várhatóan kevesebb hely lesz.”

A felkapott üdülőparadicsomok esetében akár 10-15 százalékos emelkedés is elképzelhető, de akciókkal is csábítják az utazókat – mondta el a tévécsatornának Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró.

Persze sokan belföldön fognak nyaralni, a belföldi turizmus július-augusztusban a tavalyi rekordot is megdöntheti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik