Nagyvilág europoli

Az Európai Bizottság szerint kamuhíreket közöl róluk a kormánymédia

Thierry Monasse / Pool / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Thierry Monasse / Pool / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Az Európai Bizottság visszautasítja azokat „teljesen megalapozatlan és rágalmazó” álhíreket, amelyek Sztella Kiriakidisz uniós biztosról megjelentek – mondta Stefan de Keersmaecker, az uniós intézmény szóvivője az Eurologusnak.

A kormánysajtó az elmúlt hetekben többször is arról írt, Ómolnár Miklósra, a Story magazin korábbi főszerkesztőjére hivatkozva, hogy az egészségügyért felelős uniós biztos 4 millió eurós kenőpénzt vett át a nyugati gyógyszercégektől.

Láttuk azokat a végletesen valótlan híreket, amelyek a közelmúltban megjelentek bizonyos sajtótermékekben Kiriakidisz biztossal, mint magánszeméllyel és uniós tisztviselővel kapcsolatban

– mondta De Keersmaecker az Eurologusnak. Szerinte teljesen megalapozatlanok és rágalmazóak a témában megjelent cikkek, és visszautasítja őket. A szóvivő arról is beszélt, hogy a biztos „fenntartja a rendelkezésére álló valamennyi jog eszköz igénybevételének jogát.”

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik