Nagyvilág koronavírus

Forradalomtól tart Salvini, ha nem lesz pénz a gazdaságélénkítésre

Rendkívüli helyzetben akár százmilliárd eurós csomagra is szükség lehet az új koronavírus-fertőzés által okozott gazdasági helyzetben, máskülönben forradalom lesz Olaszországban – jelentette ki Matteo Salvini, a jobboldali, ellenzéki Liga párt vezetője az MTI tudósítása szerint egy lapinterjúban.

Matteo Salvini úgy vélte, azonnali segítség hiányában Olaszországot  „társadalmi háború” fenyegeti.

Ennek jelei már érezhetők. Az olaszok példamutató magatartást tanúsítanak, de ezért cserébe garanciákat kérnek, a munkaerőpiac fenntartásától kezdve

– jelentette ki a populista politikus. Kifejtette, az olaszok készek az áldozathozatalra, de a kormánynak “tartania kell a hátát”, vagyis segítenie kell a rendkívüli gazdasági-pénzügyi helyzetben. “Ha ez nem így lesz, a harag terjedni fog. Az ígért pénznek célba kell jutnia. Most, és nem két hónap múlva” – jelentette ki Salvini. A Giuseppe Conte vezette olasz kormány eddig 25 milliárd eurós gazdaságélénkítő csomagot indított el, újabb intézkedéseket ígérve áprilisban is. Ez eddig a legkevesebbnek számít a nyugat-európai kormányintézkedések között.

Kiemelt kép: Matteo Salvini, a Liga és a jobboldali koalíció vezetője, korábbi olasz belügyminiszter a Rete4 televíziós csatorna Fuori dal coro című politikai műsorának felvételén egy római stúdióban 2020. január 28-án, két nappal az Emilia Romagna tartományban tartott helyhatósági választások után.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik