Nagyvilág

Először vették videóra a legújabb autólopási technikát

Valószínűleg Nagy Britannia egyik legprofibb autótolvaj-bandáját vette videóra egy biztonsági kamera, a Birmingham közelében fekvő Solihullban. A két ismeretlen férfi átjátszódobozok segítségével nyitott ki és indított be egy nagy értékű Mercedest, anélkül, hogy kulcsot, vagy szerszámokat használtak volna.

A vasárnap este nyilvánosságra hozott videón látszik, amit egy autó áll meg éjjel egy óra után az áldozat háza előtt. Két, fehér kezeslábast viselő férfi száll ki a kocsiból, mindkettejük kezében egy-egy elektronikus doboz látható.

A rendőrség közleménye szerint az egyik férfi, aki közelebb megy a házhoz, a kezében lévő kütyüvel befogja az odabent lévő, elektronikus slusszkulcs jelét, átjátssza a társa kezében lévő eszközre, ami aztán elhiteti az autó központi számítógépével, hogy a kulccsal akarják kinyitni. A bűnözők alig több, mint egy perccel később elhajtottak a Mercedessel.

Az autólopás szeptember 24-én történt, de az ellopott autóról azóta sem tud semmit a rendőrség. A videofelvételt azért tették közzé, hogy a lakosság segítségét kérjék az ügy felderítéséhez.

Ugyanakkor azt tanácsolják, hogy a hasonló esetek elkerülésének érdekében a tulajdonosok használjanak mechanikai védelmet is, például az egész kormánykereket befedő kormányzárat. Nagy értékű autókhoz nyomkövető rendszer beszerelését ajánlják még, illetve azt, hogy a tulajdonosok mindig győződjenek meg róla, a biztonsági szoftver legfrissebb verziója fut az autóban.

(via Sky News)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik