Nagyvilág

Bepánikoltak az indiai farmerek, mert tök másfelé vitte őket haza a vonat

Tüntetésről tartottak haza, de nem volt ismerős a táj, szabotázst kiáltottak.

Cirka 1500 indiai földműves épp egy delhi tüntetésről zakatolt hazafelé éjjel, amikor egyszer csak kiszúrták, hogy nem ismerős a környék, ahol elrobog a vonat. A szerelvény mintegy 160 kilométert száguldott a rossz irányba – írja a BBC News.

Addigra órákat ültek a vonaton, de már késő volt.

A megbeszéltek alapján a vonat Uttar Prades, Radzsasztán és Gudzsarát államon keresztül érte volna el Maharastra államot, de tudtukon kívül más útvonalon továbbították a szerelvényt. A hajnali órákban vették észre, hogy egy olyan államban, Madhia Pradesben járnak, ami nem szerepelt az útvonaltervben. Végül egy Banmore nevű kis állomáson megállították a vonatot és tiltakozni kezdtek.

A vasúttársaság tagadja a hibát, és állítja, nem voltak veszélyben a farmerek. A cég szerint nem tudták a vonatot az előre megbeszélt úton közlekedtetni, ezért más útvonalon küldték végig. Semmiféle szabotázs nem áll a háttérben.

A szegényesen karbantartott indiai vasutakon gyakoriak a fura incidensek. A múlt héten Karnataka államban egy parkolópályára állított mozdony szabadult el, majd haladt vezető nélkül 13 kilométert, de szerencsére nem lett ebből baleset. 2011-ben pedig ezer zarándokot tett le a vonat az úticéltól 260 kilométerre, de hangos tiltakozásuk nyomán végül elvitte őket a vasút Varanasziba.

(Kiemelt kép: AFP PHOTO / CHANDAN KHANNA)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik