Nagyvilág

Menekülteket robbantott fel Szíriában az Iszlám Állam

Legalább huszonhatan meghaltak az Iszlám Állam terrorszervezetnek tulajdonított, otthonaikból elmenekült polgári személyek ellen elkövetett merényletben Deir-ez-Zór tartományban – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű aktivista szervezet.

Az áldozatok között tizenkét gyermek van. A gépkocsiba rejtett pokolgépet a menekültek gyűjtőhelyén hozták működésbe a kelet-szíriai tartományban, ahol a dzsihadisták egyre több területet veszítettek el az előrenyomuló kormányerők és az Egyesült Államok vezette szövetség támogatta Szíriai Demokratikus Erők (SDF) kurd és arab harcosai offenzívái következtében.

Több tucatnyian megsebesültek, és a halálos áldozatok száma még nőhet, mert több sebesültnek súlyos az állapota

– mondta el a londoni székhelyű OSDH vezetője, Rámi Abder-Rahmán.

A menekültek a szomszédos északkelet-szíriai Haszake tartományba tartottak, ahol kurdok lakta területen táborokat létesítettek számukra – mondta el Abder-Rahmán, A menekülteket az FDS egyik ellenőrző pontjánál érte a támadás.

A 2014-ben jelentős szíriai és iraki területeket elfoglaló ISIS kalifátusa idén a két szomszédos országban indított számos offenzíva következtében összeomlott. Harcosai az Irakkal határos Deir-ez-Zór tartomány egy részébe vonultak vissza. Számos polgári személy igyekszik elmenekülni az ostromlott területekről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik