Nagyvilág

53 ezer forintos fizetési felszólítást kapott egy magyar, mert állítólag 2013-ban nem fizetett a parkolásért Horvátországban

A 444.hu egyik olvasója a napokban kapott kézhez egy magyar nyelven írt fizetési felszólítást, melyben egy 2013-as, horvátországi parkolási bírság befizetésére szólítják fel. 53 ezer forintot követelnek tőle.

A közel ötéves parkolójegyet ő nem őrizte meg, de a fizetési felszólításokhoz az eljáró horvát ügyvéd fényképfelvételt csatolt, amin csak az autó látszik, de az is homályosan.

A lap szerint Zágráb és a horvát tengerparti települések is több százmillió forintnak megfelelő összegtől estek el a nem fizető turisták miatt, ezért cselekedni kezdtek.

Csakhogy az Európai Bíróság 2017. márciusában meghozott ítéletében megerősítette, hogy a fizetési meghagyás az unió államaiban nem elég a behajtáshoz, csak akkor, ha az ügyben bíróság dönt.

Az illetékes parkolási társaság ugyanakkor úgy tűnik, mindent megtesz annak érdekében, hogy még azelőtt behajtson minden bírságot, hogy lejár. Ez öt évet jelent.

Magyarul: ha a magyar állampolgár nem fizet és vállalja, hogy a társaság a horvát bírósághoz fordul, majd a bírságot bizonyítottnak találják, akkor már Magyarországon is behajthatják az illetőn.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik