Nagyvilág

Személyes vita fajulhatott el a kaliforniai lövöldözés során

Öten meghaltak és többen megsérültek.

Magyar idő szerint kedden este lövöldözés tört ki az észak-kaliforniai Rancho Tehamában több helyszínen, köztük egy általános iskolában. Öten meghaltak, sajtóinformációk szerint köztük két gyerek, és többen megsérültek. Az elkövetőt a rendőrség nem nevezte meg, ám kiderült, hogy a 44 éves Kevin Neilről lehetett szó. Édesanyja azt nyilatkozta a Fox televíziónak, hogy szerinte a fia a szomszédokkal folytatott vitája miatt kezdett lövöldözni.

Kaliforniai lövöldözés: tanárok mentették meg a gyerekek életét
Az incidensben négy ember veszítette életét, de jóval több is lehetett volna a halálos áldozatok száma.

Kevin Neil – az édesanya szerint – végletekig elkeseredett volt, mert a szomszédjairól úgy vélte, hogy metamfetamint gyártó laboratóriumot működtetnek, és a szivárgó füst árt a kilenc kutyájának. Ezért magához vette félautomata fegyverét és először két szomszédját lőtte agyon, majd a helyi iskola felé vette útját, ahol az iskola előtt, majd bent is vaktában lövöldözött. A Record Searchlight című helyi lap szerint  csak az iskola mosdójába tudott bemenni, amikor ugyanis a településen eldördültek az első lövések, egy asszony autóval az iskolába sietett és figyelmeztetett a veszélyre.

Neilt már korábban is feljelentették, családon belüli erőszak miatt, januárban pedig letartóztatták, mert az egyik szomszédnőjét megkéselte, egy másikat pedig kirabolt. 160 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett a még folyamatban lévő bírósági tárgyaláson.

A rendőrség folytatja a nyomozást az ügyben, részletesebb tájékoztatást azonban egyelőre még nem adott. Így még nem derült ki az sem, hogy az elkövető hogyan juthatott fegyverhez.

(MTI)

Kiemelt kép: Europress/AFP PHOTO/Elijah Nouvelage

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik