Nagyvilág

Nem bírják tovább elviselni a folyton maszturbáló rabokat a kirendelt ügyvédnők Chicagóban

Tűréshatáruk végére jutottak a Cook megyei kirendelt védők irodájának dolgozó ügyvédnők. Hivatalos levélben közölték Timothy Evans főbíróval, hogy november 6-tól nem hajlandók betenni a lábukat a megyei börtönbe, egészen addig, amíg Tom Dart a Sheriff nem talál megoldást az állandóan előttük maszturbáló rabok ügyére.

Az irodát vezető Amy Campanelli, aki tíz éve dolgozik kirendelt védőként, azt írja, hogy szórványosan mindig előfordultak ilyen esetek, az utóbbi két évben azonban mindennapossá vált, hogy a Cook megyei börtön fogvatartottjai előveszik a péniszüket, és maszturbálni kezdenek az ügyvédi konzultációk során. Más fegyintézetekre ez a probléma egyáltalán nem jellemző. Az ügyvédnő hozzáteszi, ők mindent megtettek megoldás érdekében, de semmi sem használt.

Dart Sheriff irodájában tisztában vannak a helyzet súlyosságával. Csak ebben az évben 222 esetben vádoltak meg fogvatartottakat közszeméremsértéssel, ezek közül 144 esetben az igazságszolgáltatásban dolgozók voltak a sértettek, 29 esetben pedig a kirendelt védő tett feljelentést. Campanelli szerint, az ügyvédnők a legtöbbször nem tesznek panaszt, mert dilemmát okoz nekik, hogy épp azokat helyeztessék vád alá, akiket védeniük kellene.

Hasonló okokból nem támogatják a Sheriffnek azt a  javaslatát, mely szerint szabálysértésről, bűncselekménnyé kellene súlyosbítani a közszeméremsértést, a fogvatartottak így sokkal komolyabb büntetést kockáztatnák a nyilvános maszturbálással, és egy életre felkerülnének a szexuális bűnelkövetők listájára.

Campanelli hozzátette, hogy a helyzet valamelyest javult, amikor Dart tavasszal megemelte a bírósági fogdákon dolgozó őrök számát, ám újra romlani kezdett, amikor augusztusban, a túl magas költségekre hivatkozva csökkentette a létszámot.

(via Chicago Sun Times)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik