Nagyvilág

Trump 1,75 millió dollárért bútorozza újra a Fehér Házat

Minden elnök szereti elődje után átszabni az elnöki épületet, Trump se tett kivételt. Még Nixon bútorgyártóját is megkereste.

Donald Trump bekerült a Fehér Házba, de az hamar kiderült, a Barack Obamától örökölt elnöki bútorzat nem igazán az ő stílusa. Épp ezért Trump kormánya 1,75 millió dollárt (460 millió forintot) költ el bútorzatra az épületbe és a hozzá kötődő irodákba – írja az NBC News.

Vesznek majd szőnyegeket, állványokat, tapétát, sőt egy konferenciaasztalt egy olyan cégtől, amitől Richard Nixon elnök is rendelt anno. Az igazság kedvéért el kell mondani, hogy minden elnök át szokta alakíttatni a Fehér Házat, Obama 1,5 millió dollárt költött e célra. Obamáék viszont igyekeztek egy részt legalább saját zsebből állni, Trumpnál viszont nem tudni ilyesmiről.

Az NBC egész részletesen lebontja, hány ezer dollár megy milyen típusú bútorzatra, de a lényeg, hogy augusztusban kötötték meg az erre vonatkozó szerződéseket. Ugyanekkor hajtottak végre sürgős és fontos felújításokat is az épületen, két hét alatt. Trump egyébként pletykák szerint “igazi szemétkupacnak” nevezte korábban a Fehér Házat, amit az elnök a Twitteren tagadott.

(Kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik