Nagyvilág

Mindenki csak videózta, ahogy az utcán, fényes nappal megerőszakolnak egy nőt

Senki sem lépett közbe, hogy megmentse a 43 éves nőt, akire egy indiai város forgalmas útja mellett, a járdán támadt rá egy férfi.

Egy részeg férfi fényes nappal, a nyílt utcán erőszakolt meg egy nőt az indiai Visakhapatnam város egyik legforgalmasabb utcáján, de a több tucatnyi járókelő közül senki sem lépett közbe, hanem inkább mobiljukkal filmezték a jelenetet – jelentette a helyi sajtó. A rendőrség végül az egyik videó alapján fogtak el a 23 éve támadót.

A hatalmas felháborodás keltő eset vasárnap, helyi idő szerint délután fél 3-kor történt egy vasútpályaudvarhoz közel található, még hétvégén is forgalmas út mellett. Egy helyi rendőrtiszt a Hindustan Times-nak elmondta: a nő nagyon le volt gyengülve és éppen egy fa árnyékában aludt a járdán, amikor Ganji Siva rátámadt.

Az erőszakot több tucatnyi járókelő látta, de senki sem állt meg segíteni. „Néhányukat sokkal jobban érdekelte, hogy mobiljukkal levideózzák az esetet” – mondta el Times-nak nyilatkozó rendőr. K Suresh a lapnak elmondta: egy motoros riksa vezetője értesítette őket, aki videót készített a jelenetről.

Amikor a rendőrök kiértek a helyszínre, az elkövető már elmenekült, de a riksás videója alapján azonosítani tudták, és még aznap este letartóztatták.

A riksás felvétele gyorsan terjedni kezdett a közösségi oldalakon, és az eset vezető hír volt szerte Indiában. A Times of India csütörtöki cikke szerint a város rendőrség szerdán a riksást is őrizetbe vették, és vádemelésre készülnek ellene a videó miatt. A lap információi szerint a vádemelést „magasabb szintről” érkezett, miután rendőri vezetők úgy érezték, az eset rossz fényben tünteti fel őket.

Egy rendőrtiszt a lapnak elmondta: bár a riksás segített a rendőrségnek, és információi alapján sikerült elfogniuk az elkövetőt, bűnt követett el azzal, hogy elküldte másoknak az erőszakról készült videót. A Times of Indiai cikke szerint a videót „nagyjából négy ember” kapta meg tőle: ketten a rendőrségen dolgoznak, a többiek pedig a médiának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik