Nagyvilág

Könyörög az ukrán oligarcha, akinek lánya öt embert gázolt halálra

Pénzt is ajánlott a családoknak, hogy gyermeke megúszhassa a börtönt.

Az áldozatok családjának könyörög bocsánatért az az ukrán oligarcha, akinek a lánya öt halálos áldozattal járó autóbalesetet okozott, ugyanakkor igyekszik kisebbíteni gyermeke felelősségét.

A húszéves Aljona Zajceva még a múlt héten, Harkiv utcáin óránként száz kilométeres sebességgel száguldozott. A piros lámpán áthajtva gyalogosok közé csapódott, a halálos áldozatok mellett hatan megsérültek. Őrizetbe vették, tíz év börtönt kaphat.

Az apa, Vaszilij Zajcev, az Ukrenergohormet vállalat vezérigazgatója négyszáz millió forintnyi kártérítést ígért az érintett családoknak, abban a reményben, hogy ezzel lánya megúszhatja a börtönt, de legalábbis csökkentik büntetését. Erre lehetőség is van, ha a családok visszavonják a feljelentést.

Az oligarcha úgy fogalmazott:

Térden állva könyörgünk a borzalmas balesetben eltávozottak és megsérültek családjainak, bocsássanak meg lányunknak. Mindent megteszünk értük, készen állunk pénzügyi segítséget nyújtani.

De kitért arra is, hogy szerinte egy Volkswagen sofőrje a hibás, aki nekiment lánya autójának. Aljona ekkor veszítette el az uralmat Lexusa felett. Az apa szerint a bíróságnak figyelembe kell vennie, hogy a balesetnek két résztvevője volt. Azt mondta, ha tisztességes ítélet születik, azt el fogják fogadni.

Ezzel szemben a Volkswagen vezetője azt mondta: zöld jelzése volt, amikor a kereszteződésbe ért, Aljona autója pedig olyan sebességgel érkezett, hogy már semmit nem tudott tenni. Ügyvédje közölte: nem fogadják el, hogy hibás lenne. (Daily Mail)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik