Nagyvilág

1 millió eurót kap az, aki segít megtalálni a máltai újságírónő gyilkosát

Daphne Caruana Galizia sokat írt a máltai kormány korrupciós eseteiről.

1 millió euró nyomravezetői díjat ajánlott fel a máltai kormány annak, aki segít felderíteni, ki gyilkolta meg Daphne Caruana Galizia korrupciós ügyeket vizsgáló oknyomozó újságírónőt. Galiziát egy autójába rejtett pokolgéppel ölték meg hétfőn.

A máltai kormány közleményében hangsúlyozta: elkötelezettek amellett, hogy felderítsék a gyilkosok kilétét, és felelősségre vonják az elkövetőket. A hatóságok teljes körű védelmet ígérnek minden informátornak, aki eskü alatt hajlandó vallomást tenni az ügyben.

Hogy történhet, hogy egy biztonságos országban egyszer csak felrobbantanak egy újságírót?
Daphne Caruana Galizia fél órával a halála előtt arról írt, hogy egyre elkeseredettebb, mert a kormányt nem lehet elszámoltatni.

Daphne Caruana Galizia a máltai kormány éles hangú bírálója volt az elterjedt korrupció miatt. Rendszeresen hangoztatta, hogy a szigetország irányítása bűnözők kezére került.. Az újságírónő fiai, Matthew, Andrew és Paul Caruana Galizia pár napja azt írták a Facebookon, hogy változás nélküli igazságszolgáltatásnak nem látják értelmét. Azt akarják, hogy a kormány azon tagjait ítéljék el, akik haszonélvezői anyjuk meggyilkolásának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik