Nagyvilág

Üszkös romokat foglaltak vissza az Iszlám Államtól – videó

Ritkán lehet olyan drónfelvételt látni, amit a frissen felszabadított szíriai Rakkáról tettek közzé.

Teljesen visszafoglalták az amerikai támogatással harcoló szíriai milíciák az Iszlám Állam fellegvárát, a szíriai Rakkát. Ahogy korábban megírtuk, a kurd és arab milíciák alkotta Szíriai Demokratikus Erők egyik tagmilíciája, a kurd Népvédelmi Egységek kitűzte zászlaját a rakkai stadionra is, ami azon kevés létesítmények egyike volt, amit a dzsihadisták még ellenőrzésük alatt tartottak.

A CNN drónvideót tett közzé a visszafoglalt városról. Némi magyarázatot is fűztek hozzá, eszerint a körforgalom a terrorszervezet által végrehajtott nyilvános lefejezések és keresztre feszítések helyszíne volt. A felvétel készítésének idején a stadionban még tartózkodhattak külföldi harcosok. A videón látható a rakkai kórház is, ahol a dzsihadisták a feltételezések szerint élő pajzsként tartottak fogva civileket.

Eközben felkerült a Twitterre egy olyan videó is, amin látható, ahogy az utolsó ISIS-milicisták egy buszra szállnak az utolsónak visszafoglalt kórháznál, hogy elmeneküljenek vele a még ostromzár alatt lévő Deir ez-Zórba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik