Nagyvilág

Pornómagazin-tulajdonos buktatná meg Trumpot

A Hustler pornómagazin alapító-tulajdonosa, Larry Flynt 10 millió dollárt (2 milliárd 600 millió forintot) ígért Donald Trump amerikai elnököt kompromittáló információkért. Flynt vasárnap egész oldalas hirdetésben tette közzé az ajánlatot a The Washington Postban, vette észre az MTI.

Arra nem számítok, hogy Trump köreinek milliárdosai információkat szolgáltatnak ki, de arra igen, hogy sok ember van, aki tud bizonyos dolgokról és aki számára 10 millió dollár sok pénzt jelent

– írta hirdetésében Larry Flynt. A korábban egy ellene elkövetett gyilkossági kísérlet miatt kerekesszékben élő laptulajdonos emlékeztetett arra, hogy régebben is ajánlott fel pénzt republikánus politikusokról szóló kompromittáló információkért, és sikerült is elérnie két republikánus lemondását.

Közölte, hogy célja Donald Trump elnök megbuktatása, mert szerinte súlyos válságba vezette az országot. A hirdetés csupa nagybetűvel írt szövege is ezt jelzi:

tízmillió dollár minden információért, amely Donald J. Trump megbuktatásához és Fehér Házból történő távozásához vezet.

Flynt a tavalyi elnökválasztási kampányban a demokraták elnökjelöltjét, Hillary Clintont támogatta, megválasztása óta megkérdőjelezi Donald Trump elnökségének legitimitását. Arra a demokrata politikusok által is hangoztatott feltevésre hivatkozik, miszerint Trump kampánycsapata összejátszott Oroszországgal a választások eredményének befolyásolása érdekében. Utalva az Észak-Korea körül kialakult feszült helyzetre, Flynt a felhívásában azt írta:

ami a leginkább aggasztó, hogy még a klímaváltozás miatt várható apokalipszis előtt Trump nukleáris világháborút robbanthat ki.

Kiemelt kép: SAUL LOEB/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik