Nagyvilág

Grafitbombát dobnának Észak-Koreára

Dél-Korea állítólag kifejlesztett egy olyan technológiát, amellyel képes megbénítani Észak-Korea áramellátó rendszerét – írja az Independent.

Az emberekre ártalmatlan, „áramszünet bomba” névre keresztelt szerkezet kémiailag kezelt grafitszálakat áraszt az elektromos alkatrészek fölé, rövidzárlatot okozva azokban.

A dél-koreai Yonhap hírügynökség szerint a grafitbomba kifejlesztésére szolgáló technológia biztosított, és bármikor előállíthatják.

A védelmi részleg 500 millió wont, átszámítva körülbelül 115 millió forintot kért a jövő évi költségvetésből a projektre, de az ország pénzügyminisztériuma megtagadta azt. Egyelőre nem tudni, hogy miként tudták megépíteni a bombát úgy, hogy nem is volt rá pénz.

A beszámolók néhány órával azt megelőzően jelentek meg, hogy Kim Dzsongun bejelentette, nukleáris fegyvereik olyan elrettentő erőként szolgálnak, amelyek garantálják az elszigetelt állam függetlenségét.

A feszültség az elmúlt hónapokban a tető fokára hágott Észak-Korea és a világ többi része között. Kim Dzsongun gyakorlatilag minden héten atomcsapással fenyegeti az Amerikai Egyesült Államokat, Donald Trump pedig egyre inkább hajlik a háborúra.

Magas pozíciót kapott Kim Dzsong Un húga
Kim Kjong Hit a politikai bizottság póttagja lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik