Nagyvilág

Bohócok támadtak savval egy kislányra Izraelben

Bohócnak öltözött idegenek fújtak le maró anyaggal egy tízéves kislányt az Izrael déli részén fekvő Beersheba városában, kedden délután – írja a Jerusalem Post.

A lány anyja azt mondta, hogy a gyermek a közeli parkba indult játszani a barátaival, de nem sokkal később sírva szalad haza. A rémült szülőknek elmesélte, hogy bohócok támadtak rá, akik maró anyaggal spriccelték le. A gyermeket kórházba szállították, ahol ellátták a nyakán, és az arcán keletkezett égési sérüléseket. A fiú apja elindult, hogy megkeresse a támadókat, de nem járt sikerrel.

Az incidens csak egy az utóbbi időben egyre gyakoribb, bohócok által elkövetett támadások közül Izraelben. Leggyakrabban kamaszok, és fiatal felnőttek bújnak jelmezbe, és csak ijesztgetik az embereket, hasonlóan ahhoz a bohóchullámhoz, ami az angolszász országokon söpört végig 2016 nyarán.

Egyre többen beszélnek arról, hogy a jelenséghez biztosan köze van Stephen King 1986-os, „Az” című regényének új filmes adaptációjához, ami jelenleg is fut az izraeli mozikban, a rendőrség szerint azonban a két dolog teljesen független egymástól.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik