Nagyvilág

A Las Vegas-i tömeggyilkos élettársa nem tudott a mészárlás tervéről 

Nem tudta, hogy mészárlást tervez Stephen Paddock, a Las Vegas-i lövöldözés elkövetője – közölte szerdán élettársa, Marilou Danley.

Danley az ügyvédje által felolvasott közleményben azt állítja: nem tudott a mészárlás terveiről, Paddock külföldre küldte, hogy meglátogassa családját. Matthew Lombard a nyilatkozat tartalmát az FBI Los Angeles-i irodája előtt ismertette.

A nap jelentős részében a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai hallgatták ki a 62 éves Danleyt, aki kedden éjjel érkezett vissza a Fülöp-szigeteken tett több mint kéthetes látogatásáról az Egyesült Államokba. Elmondta azt is: kezdetben nagyon örült annak, hogy Paddock pénzt utalt át neki arra, hogy családjának házat vegyen a Fülöp-szigeteken, később viszont már attól tartott, élettársa szakítani akar vele. Rendőrségi források korábban nyilvánosságra hozták, hogy Stephen Paddock a tette elkövetése előtti héten százezer dollárt utalt át a Fülöp-szigetekre.

Sosem mondott semmi olyat vagy tett olyasmit tudomásom szerint, amit figyelmeztetésként érthettem volna, hogy ilyen szörnyűség fog történni

– hangsúlyozta Danley. Sosem merült fel bennem, hogy erőszakra készülne bárki ellen – mondta. Hozzátette: Paddockot “kedves, gondoskodó, csöndes emberként” ismerte.

Lombard szerint védence teljes mértékben együttműködik az FBI-jal és a rendőrséggel is. Tisztségviselők ugyanakkor elmondták, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint nincs nyoma annak, hogy a nő  tudott volna Paddock szándékáról. A hatóságok egyelőre képtelenek magyarázatot adni arra, mi vitte a 64 éves férfit arra, hogy a Mandalay Bay Hotel és Kaszinó 32. emeletén lévő szobájából tüzet nyisson egy countrykoncert nézőire, majd öngyilkosságot kövessen el.

Kedden nyilvánosságra hoztak néhány – a lövöldözés idején készült – videofelvételt, amelyből kiderül, hogy Paddock a sorozatokat 9-11 perc alatt adta le. A mészárlásban 59 ember vesztette életét és több mint ötszázan megsérültek.

Kiemelt kép: Europress / David Becker/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik