Nagyvilág

Több mint 50 halottja van a Las Vegas-i lövöldözésnek

Több mint 50 ember meghalt és több mint négyszázan megsebesültek abban a lövöldözésben, amely magyar idő szerint hétfőn hajnalban történt Las Vegasban – írta több külföldi lap. Így ez lett az Amerikai Egyesült Államok történetének legtöbb halálos áldozatot követelő lövöldözése, miután 2016-ban Orlandóban 49-en haltak meg.

Ahogy arról a 24.hu-n is beszámoltunk, a rendelkezésre álló információk szerint egy elkövető egy toronyházból lövöldözni kezdett a Mandala Bay kaszinó mellett megrendezett zenei fesztivál közönségére. A rendőrség közölte, hogy egy gyanúsítottat lelőttek, de még keresnek egy nőt, akiről úgy tudják, hogy lakótársa volt. Bár a város már pontjairól is kaptak bejelentést lövésekről, a hatóságok szerint magányos elkövetőről van szó, akiről a Mirror képet is közölt.

A 64 éves nevadai Stephen Paddock a szövetségi nyomozók számára nem, de a helyi hatóságok számára ismert volt. Az NBC News azt írta, hogy Paddocknak nem voltak terrorista kapcsolatai és a rendőrség nem is kezeli terrorcselekményként az esetet.

Lövöldözés Las Vegasban
Egy zenei fesztiválról és egy kaszinóból is érkeztek jelentések lövésekről, legalább ketten meghaltak, és két tucatnyian megsérültek.
„Szent ég. Fejen lőtték ezt a lányt. Kib***ott őrület” – videók a Las Vegas-i mészárlásról
Tucatnyi videofelvétel örökítette meg a golyózápor elől sikítozva menekülő és rémülten fedezéket kereső embereket.

(BBC, Guardian, New York Times, Independent, kiemelt kép: Europress/David Becker/Getty Images/AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik