Nagyvilág

Terrortámadás Kanadában

Rendőrre támadt egy férfi, majd elütött négy embert. Terrortámadásként kezelik az ügyet.

A férfi a kanadai Edmonton város stadionjánál hajtott neki egy rendőrnek autóval, aki öt métert repült. A 30 éves gyanúsított ezután késsel támadt áldozatára, majd gyalog menekült a helyszínről. A megtámadott rendőrt kórházba vitték, sérülései nem voltak életveszélyesek. Az autóban megtalálták az Iszlám Állam nevű terrorszervezet zászlaját.

Még négy embert elgázolt

Az elkövető után hajtóvadászat indult. Egy közúti ellenőrzésnél kiderült, hogy az igazoltatott jármű, egy költöztető kamion sofőrjének neve hasonlított a rendőrt elgázoló autó tulajdonosának nevére.

Ekkor a sofőr a gázba taposott, a rendőrök pedig üldözni kezdték. A teherautó négy embert elgázolt, sérüléseik súlyosságáról a rendőrség nem adott tájékoztatást. A teherautó végül felborult, és a férfit őrizetbe vették

– részletezi az MTI.

A rendőrség úgy véli, hogy a két eset összefügg, terrortámadásként kezelik az ügyet. Rod Knecht edmontoni rendőrfőnök sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a gyanúsított nem ismeretlen a hatóság számára, de személyazonosságát nem hozta nyilvánosságra.

Franciaországban is

Marseille-ben a rendőrök ugyancsak vasárnap lelőttek egy férfit, aki a vasútállomáson késsel támadt emberekre. A hatóságok azt kérik, aki teheti kerülje el a városi főpályudvart – részletek itt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: DonMacKinnon / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik