Nagyvilág

Magyar diplomata ment neki Magyar Bálintnak az amerikai egyetemen

Egy állítólagos magyar diplomata jelent meg Magyar Bálint egyetemi előadásán. A közönségben helyet foglaló férfi fel is szólalt, hitelteleníteni próbálta a korábbi SZDSZ-es minisztert. Magyar csütörtökön tartott előadást a Berkeley-n, amelyik a világ egyik leghíresebb egyeteme.

A politikus a lengyel és a magyar kormány politikáját hasonlította össze. A kettő közötti fő differenciát egyébként abban látja, hogy Kaczynski és társai valóban ideológiai alapon járnak el,

míg Orbán Viktornak és a Fidesznek nincs egyéb célja, mint a hatalom centralizálása és a vagyonszerzés. 

A Hungarian Free Press beszámolója szerint az előadás utáni kérdéseknél felállt egy ember, aki Attilaként, magyar diplomataként mutatkozott be. Kérdezni viszont nem kérdezett, ellenben beszélt arról, hogy az SZDSZ egykor nem szavazta meg a határon túli magyarok állampolságáról szóló jogszabályt. Majd emlegette azt is, hogy Magyar a korrupt SZDSZ-ben politizált.

Az esetről egy kint élő magyar, Lázár György számolt be. Szerinte a férfi a telefonjából olvasta fel a mondandóját, amelyet még félbeszakítani sem engedett. Mármint válasszal sem: Magyar hiába próbálkozott, a férfi mondta tovább a mondókáját.

Az esetet követően Lázár odament a vendéghez, megkérdezte, ki ő, mire a látogató azt válaszolta:

a Los Angeles-i magyar konzulnak, Széles Tamásnak dolgozik, és 600 kilométert utazott erre az eseményre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik