Nagyvilág

Farkasok téphették szét a görög hegyekben talált brit turistát

A maradványokon talált harapások nem kutyától és nem sakáltól származnak – állapították meg.

Valószínűleg farkasok támadták meg, tépték szét és falták fel azt az eltűnt brit turistát, akinek megcsonkított maradványait a Görögország északi részén fekvő hegyekben találta meg – közölte szerdán a halottkém a vizsgálat befejeztével.

Néhány napja azt írtuk: kóbor kutyák végeztek a hatvanas éveiben járó nővel. Most azonban Nikosz Kifnidisz arról számolt be, hogy medencecsontján nagy harapásnyomokat talált, testének nagy részét nem találták meg. Egy közeli település állatorvosa megerősítette: ilyen harapásokra sem kutya, sem sakál nem képes.

A brit hatóságokat a nő testvére értesítette azután, hogy nővére telefonon szólt neki, hogy kutyák támadták meg. A maradványokat még nem azonosították, de a rendőrség szerint nagyon valószínű, hogy Celia Lois Hollingworthé, mert útlevelét is megtalálták.

Görögország kietlen vidékein élnek ugyan farkasok, de nagyon ritkán fordul elő, hogy emberre támadnának, az elmúlt évtizedekben nem jegyeztek fel ilyen esetet. A maradványok közelében talált állatszőrök elemzésével fogják megállapítani, milyen ragadozó támadhatott a nőre. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik