Nagyvilág

Egy mexikói magyar nő adománygyűjtést hirdetett a földrengés károsultjainak

Egy magyar nő, Pálos Zsuzsa Rita több mint 20 éve él Mexikóban. A legalább 225 halálos áldozatot követelő földrengés után létrehozta a “Magyarok Mexikóért” nevet viselő közösségi finanszírozási oldalt, és az emberek segítségét kéri.

Nem tudom elmesélni szavakkal, milyen érzés volt az az egy perc, amikor kirohantunk az utcára, és úgy mozgott alattunk a föld, hogy azt vártuk, mikor nyílik meg

– írja a felhívásban.

A magyar nő azt is leírta, milyen szerencsés, mert mindene épségben megmaradt, miközben pár utcára tőlük házak dőltek össze, iskolák temettek maguk alá diákokat és tanárokat.

Tízezrek maradtak fedél nélkül úgy, hogy életük munkája veszett oda, de mégis boldogok, mert a legfontosabb: az életük megmaradt.

A felhívásban a magyar nő arra buzdít mindenkit, hogy segítsenek a károsultaknak.

Tudom, Mexikó messze van, és azt is tudom, hogy otthon is millió helyre kell a pénz. Mexikó a második otthonom, aki ismert már mexikóit, tudja, hogy a szívét is kiteszi az asztalra.

Az akcióban befolyt összeget többek közt gyógyszerekre, kötszerekre, tartós élelmiszerre és pelenkára költenék. A terv pedig az, hogy bemutatnák azokat az embereket, akiken ezzel a pénzzel tudtak segíteni.

Cikkünk írásáig összesen 1200 dollár, azaz több mint 300 ezer forint gyűlt össze.

Aki segíteni szeretne, itt megteheti.

Kiemelt kép: AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT

Ajánlott videó

Olvasói sztorik