Nagyvilág

Legalább 15 halálos áldozata van a Maria hurrikánnak

Mint korábban megírtuk, lecsapott Dominikára a Maria hurrikán: a vihar gyakorlatilag szinte “telitalálta” a Kis-Antillákhoz tartozó 72 ezer lakosú Dominikai Közösséget, volt brit gyarmatot, amely 1978-ben nyerte el függetlenségét. A vihar végigsöpört rajta, és jelenleg Puerto Rico és a Virgin-szigetek felé tart, amelyek még nem álltak talpra az Irma hurrikán pusztítása után.

A szél leszakította Roosevelt Skerrit miniszterelnök házának tetőszerkezetét is.

A rezidenciámról lerepült a tető. Teljesen a vihar kényére-kedvére vagyok bízva. A házamat lepi el a víz

– írta Twitter-üzenetében a kormányfő.

A kormányfő csütörtökön közölte: a Maria hurrikánnak már legalább 15 halálos áldozata van, 20 személyt pedig eltűntként tartanak számon.

Ugyanakkor eltűnt egy hajó, fedélzetén két felnőttel és két gyerekkel. Csütörtökön egy hajón kívül repülővel és helikopterekkel kutattak utánuk, és sikerült megtalálniuk. A hajó felborult, de sikerült kimenteni róla egy nőt és két gyermeket. A negyedik utas, egy férfi holttestét is megtalálták. A parti őrség közlése szerint a brit haditengerészet helikoptere vette fel a túlélőket a 160 kilométer óránkénti széllökések által felkorbácsolt hat méter magas hullámok között sodródó hajóról a Puerto Ricó-i Vieques partjai előtt.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Thais Llorca

Ajánlott videó

Olvasói sztorik