Nagyvilág

Donald Trump kész elpusztítani Észak-Koreát

Bár az Amerikai Egyesült Államok nagyon türelmes Kim Dzsongunnal szemben, de

ha tovább folytatja a provokációt, nem marad más választásuk, mint „teljesen elpusztítani” Észak-Koreát,

ezt mondta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ keddi közgyűlésén. Trump szerint felháborító, hogy vannak olyanok, akik hajlandók támogatni, vagy akár csak kereskedni egy olyan országgal, amely „nukleáris konfliktussal fenyegeti a világot”, azzal, hogy ész nélkül használ nukleáris fegyvereket és ballisztikus rakétákat.

Az Amerikai Egyesült Államok „készen áll, és az akarat is megvan a támadásra, de reméljük, hogy erre nem lesz szükség” – tette hozzá az elnök.

Meg kell védenünk a nemzeteink szuverenitását és jövőjét, és az ezeket fenyegető támadásokat vissza kell vernünk, Ukrajnától a Dél-kínai-tengerig.

Trump azt is mondta, hogy ameddig ő lesz az amerikai elnök, mindenekfelett Amerika érdekeit fogja nézni, ugyanakkor tudja, hogy mindenkinek az az érdeke, hogy a többi ország is folyamatosan fejlődjön és biztonságban érezze magát. Hozzátette, hogy az amerikaiak már megfizették a végső árat a saját és mások szabadságának megvédése érdekében, így nem csak beszélnek azokról az értékekről, amelyek az ENSZ számára fontosak.

Az elnök kitért a venezuelai helyzetre is és elmondta: a választási csalás mellett az is teljesen elfogadhatatlan, hogy emberek éheznek a dél-amerikai országban,

és ezt nem nézhetjük tétlenül. Az a közös célunk, hogy visszaszerezzük a venezuelai emberek szabadságát és visszaállítsuk a demokráciát.

Nicolas Maduro, venezuelai elnök „óriási fájdalmat és szenvedést okozott” országa lakóinak – jegyezte meg.

Le kell győznünk az emberiség ellenségeit,

zárta beszédét Trump. Egy olyan világot kell létrehozni, ahol a nemzetek teljesítik a kötelességeiket, baráti kapcsolatokat építenek egymással, tisztelik a másik felet és együtt törekednek a békés jövő kialakítására.

(CBS News, kiemelt kép: MTI/EPA/Andrew Gombert)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik