Nagyvilág

Rendelt egy fuvart, megerőszakolták és megölték a 19 éves mexikói lányt

Országszerte nagy felháborodást váltott ki Mexikóban, hogy meggyilkoltak egy 19 éves egyetemista lányt, miután igénybe vett egy közösségi személyszállító cég szolgáltatását.

Mara Fernanda Castillát még pénteken találták holtan egy árokban 90 kilométerre Mexikóvárostól, közölte Tony Gali, Puebla állam kormányzója.

A lány a Cabify nevű spanyol applikáción keresztül rendelt autót szeptember 8-án hajnalban, miután bulizni ment barátaival.

A sofőr elvitte a diákot a lakásához, aki ki is fizette a számlát, de a biztonsági kamerák felvételein nem látni, hogy Castilla kiszállt volna a járműből vagy besétált volna az épületbe.

A lányt egy szállodába vitték, ahol szexuálisan erőszakolták majd megfojtották, tudatták a nyomozók. A sofőrt azóta letartóztatták.

Az incidenst követően több ezren vonultak utcára, és azt követelték a kormánytól, hogy vegyék komolyan a nők elleni bántalmazásokat. Mexikóban a statisztikák szerint naponta hét nőt gyilkolnak meg. Csak Pueblában – ahol Castilla politikatudományt tanult az egyetemen – idén 83 gyilkosságot követtek el nők ellen.

Az elmúlt években a Cabify és az Uber óriási népszerűségre tett szert Mexikóban többek közt azért, mert a hagyományos taxikban gyakran még biztonsági öv, GPS-készülékek és bankkártya-olvasók sincsenek.

(The Guardian)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik