Nagyvilág

Donald Trump becenevet adott Kim Dzsongunnak

Egy jó elnök hétvégén sem pihen, nincs ez másként Donald Trumppal sem. Ahogy tőle már megszokhattuk, napjában többször Twitter-oldalán reagál a világ eseményeire és számol be sűrű teendőiről, az esetek többségében a maga nyers stílusában.

Vasárnap arról számolt be közösségi oldalán, hogy szombaton Észak-Korea sorozatos rakétatesztjeiről tárgyalt a dél-koreai államfővel.

Mint írta:

Tegnap este beszéltem a dél-koreai Mun elnökkel. Megkérdeztem tőle, mi a helyzet a Rakétaemberrel. Gázvezetékeket építenek Észak-Koreában. Nagyon rossz!

Trump tehát nemes egyszerűséggel lerakétaemberezte Kim Dzsongunt, egy nappal azután, hogy Észak-Korea közölte, katonai egyensúlyra törnek az amerikaiakkal. 

Aki esetleg lemaradt volna a hírek tömkelegében, Észak-Korea pénteken újra átrakétázott Japán felett, mire Dél-Korea közölte, készen állnak menthetetlenül elpusztítani szomszédjukat.

Az vethet véget a válságnak, ha Kim Dzsongun elkezdi félteni az életét
Dél-Korea egy új alakulat létrehozásán dolgozik, ami ráveheti az észak-koreai vezetőt arra, hogy nukleáris fegyverek tesztelése helyett inkább a tárgyalóasztalhoz üljön.

(kiemelt kép: Europress)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik