Nagyvilág

Imádja a világ a láncfűrészes apácát

Florida után Georgia és Dél-Karolina államokon is végigsöpört a bivalyerős hurrikánból trópusi viharrá szelídült Irma. Ahol már megkezdődött a kárelhárítás, feltűntek a hivatásos mentőcsapatok szokásos egyenruhái. És feltűnt mellettük egy hasonló helyzetekben meglehetősen furán ható egyenruha is: egy apácáé.

A harminc éve egy katolikus középiskolában tanító Margaret nővér, egy láncfűrészt forgatva, épp egy kidőlt fát takarított el egy útról. Azt mondja, tudta, hogy talál az iskolában láncfűrészt, és azt is, hogy minden segítő kézre szükség van a hurrikán után, úgyhogy nekilátott a munkának.

„A diákoknak azt tanítjuk, hogy mindig tegyenek meg mindent, amivel másokon segíthetnek, ne csak magukra gondoljanak. Én is ennek megfelelően akartam viselkedni” – mondta az apáca.

Egy szolgálaton kívüli rendőr készített videót a jelenetről, majd megosztotta azt a Twitteren. A rendőr megkérdezte az apácát, hogy ugye tudja: a rendőrség eltakarítja a romokat, de a nővér azt felelete, hogy ő azt tudja, rengeteg a munka, a kidőlt fa pedig túl veszélyes az úton.

CNN

Ajánlott videó

Olvasói sztorik