Nagyvilág

Gázriadó miatt ürítették ki a frankfurti repteret

Volt némi terrorfélelem, de egyelőre nem tudni, hogy került könnygáz a terminálra. Hat embert vittek kórházba.

Hat embert kellett kórházba szállítani a frankfurti reptérről, Németország és Európa egyik legnagyobb légikikötőjéből – írja az Independent. Úgy tudni, valahogy könnygáz szabadult el az 1-es terminálon hétfő reggel.

A rendőrség szerint a hat főt légzési problémákkal vitték el. A gázszivárgás okát egyelőre nem tudják. Mindenesetre a terminált kiürítették, és csak azután indult újra a forgalom, hogy a tűzoltók átvizsgálták és megállapították, semmi káros anyag nincs a levegőben. Azóta a check-in újra megnyitott, indít és fogad járatokat a reptér.

Az a reptér, amin épp 48 órája volt bombariadó, és emiatt részben szintén ki kellett üríteni. Egy mentálisan instabil ember ugyanis állította, hogy robbanóanyag van a poggyászában, bár nem találtak nála semmi ilyesmit. Egy taxisofőr szólt a hatóságoknak a furán viselkedő 37 éves férfiről előzőleg. A férfit végül egy helyi pszichiátriai osztályra vitték.

Auguszus 21-én azért volt riadó a repülőtéren, mert egy utas a biztonsági ellenőrzésen nem ment át, de bejutott egy elzárt területre a reptéren. A tavaly decemberben terrortámadáson átesett Németországban változatlanul szigorúak a biztonsági intékezdések, nagy a félelem a terrortól – teszi hozzá az Independent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik