Nagyvilág

Egy vakmerő pilóta belerepült egyenesen az Irma hurrikán közepébe, hogy kikerülve a viharokat megmentse az utasok életét

A New Yorkból induló szerda reggeli Delta 431-es járat San Juanba tartott, ám a repülő pályáját keresztezte az egyre csak erősödő Irma hurrikán.

A pilóta és a gép legénysége azonban nem pánikolt be az elkerülhetetlennek látszó “ütközéstől”. A személyzet úgy döntött, hogy egyenesen belerepülnek a hurrikán közepébe, hogy kikerülve a viharokat és átvészelve az egyre nagyobb turbulenciát, biztonságba helyezzék az utasokat.

A gép pilótája végül hatalmas bravúrt hajtott végre azzal, hogy a menetidőnél 7 perccel korábban landolt.

Mutatjuk a Flightradar24 Twitter-oldalát, ahol követték a repülő kalandos útját. A képen jól látszódik, hogy a pilótának nem volt más választása, be kellett vállalnia a kockázatos manővert, hogy le tudjon szállni a géppel.

https://twitter.com/flightradar24/status/905453895295623168

A személyzet profizmusának köszönhetően az utasokat gyorsan le tudták szállítani a gépről, így 51 perc alatt már újra is tudtak startolni, megóvva ezzel a repülőt. Hogy a repülőn dolgozók milyen bátrak, mondhatni vakmerőek voltak, jól jelzi, hogy a New Yorkból a JFK repülőtérről induló járatok nagy részét azon a napon törölték.

Daily Mail

Ajánlott videó

Olvasói sztorik