Nagyvilág

Saját fekáliáját szállította ki egy patikának egy ír futár

Véletlenül fekáliát kézbesített egy patikának egy ír gyógyszerfutár. A kellemetlen incidens miatt, a munkáltatója azonnal kirúgta a férfit. Ő azonban nehezményezte, hogy az első hibája után, mindenféle figyelmeztetés nélkül bocsájtották el, ezért munkaügyi bírósághoz fordult.

Az eset még 2014 tavaszán történt. John Flood a délelőtti kiszállításokat intézte a Limerick Pharma Logistics nevű cég megbízásából április 24-én. Alig hagyott el azonban egy vidéki patikát, érezte, hogy sürgősen és halaszthatatlanul vécére kell mennie. Nem tudott jobbat kitalálni, az autója rakterébe mászott, és ott egy gyógyszerek szállítására használt, kemény, műanyagszatyorba ürített. A táskát lezárta, és a raktérben hagyta azzal, hogy majd a délutáni köre előtt hazamegy és kimossa.

Csakhogy közbejöttek dolgok, amik elterelték Flood figyelmét, így teljesen megfeledkezett a kényes ügyről. Aztán úgy adódott, hogy az egyik városi patikában, a megrendelt gyógyszerek helyett, véletlenül a fekáliás táskát adta le. Akkor jött csak rá, hogy mekkorát hibázott, amikor a főnökei behívták a központba.

Flood cégét a gyógyszerészek hívták fel azzal, hogy kissé bűzlik az aznapi szállítmány. Flood főnöke személyesen ment a helyszínre, hogy megnézze, mi történhetett. A gyógyszerészekkel együtt nyitották ki zsákot, és elszörnyedve nézték annak tartalmát. A futárt azonnal felfüggesztették, a cég pedig felbérelt egy HR-specialistát, hogy vizsgálja ki az ügyet.

Flood arra hivatkozott, hogy vastagbélgyulladása volt, amit kezeltetett, ám a kérdéses napon kellett abbahagynia a gyógyszere szedését. A cég azonban júniusban azt közölte vele, hogy vagy felmond, vagy kirúgják. Flood betegszabadságra ment, majd novemberben, amikor végleg megszűnt a munkavállalói jogviszonya, bírósághoz fordult. Az ügy idén, szeptember elsején, elutasító határozattal zárult, vagyis a bíró szerint teljesen jogosan bocsájtották el a férfit a fekáliás incidens után.

(Irish Times)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik