Nagyvilág

Óriási bírságot kapott egy repülőn részegen randalírozó férfi

A visszatéréssel járó összes költséget megfizetteti egy részegen balhézó légi utassal egy szövetségi bíró, az Egyesült Államokban. A New Yerseyben élő James Augustnak összesen 97,817 dollárt (több, mint 25 millió forintot) kell megtérítenie.

A férfi a barátnőjével és a nő gyermekeivel utazott Hawaiira februárban. A visszaúton August részegen szállt fel a New Yorkba tartó gépre, több emberbe belekötött, majd megütötte az egyik légiutas-kísérő vállát, amikor az nem akart neki több alkoholt felszolgálni. A kapitány visszafordította a repülőt Honoluluba, ahol a rendőrök őrizetbe vették a részeg utast.

August később azt mondta, semmire sem emlékszik az incidensből, de elismerte az összes vádpontot. A bíró ítélete alapján a férfinek meg kell fizetnie a légitársaságnak a gép visszafordításával járó összes pluszköltséget, így az üzemanyagot, a földi személyzet extramunkáját, a karbantartást, illetve a többi utas jegyeinek átfoglalásával járó költségeket. Azt a közel 47 ezer dollárt (12 millió forintot) azonban nem kell kifizetnie, amit étkezési utalványok formájában osztott ki a többi utasnak a légitársaság.

Az Egyesült Államokban akár 20 év börtön, illetve 250 ezer dollár (kb. 64 millió forint) büntetés is kiszabható arra, aki egy repülőgép személyzetére támad.

(Kiemelt képünk illusztráció)

(via The Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik