Nagyvilág

Ismét gyermeket vár Katalin hercegné

Harmadik gyermekét várja Katalin hercegné és Vilmos herceg – közölte az angol királyi család hétfőn.

Nemrég már szárnyra kaptak az újabb terhességgel kapcsolatos pletykák, amikor augusztus közepén Katalin hercegnét kórházba szállították. Hat héttel ezelőtt pedig maga Katalin célzott arra, hogy bővülhet a család – írja a Telegraph.

Katalint előző két terhessége alatt is nagyon megviselték a reggeli rosszullétek, ezért a kiszáradás megelőzése érdekében orvosi kezelésben részesítették Erzsébet angol királynő unokájának, Vilmos hercegnek feleségét.

A közlemény szerint a vészes terhességi hányástól (hyperemesis gravidarum) szenvedő Katalint a család otthonában, a Kensington Palotában kezelik. A betegség miatt a hercegné le is mondta egy hétfő reggeli programját, amely egy gyermekközpontban lett volna.

A házaspár legidősebb gyermeke, György herceg négy éves, húga, Sarolta két éves. A születendő gyerek Erzsébet királynő ötödik dédunokája lesz. A BBC szerint a királynő, valamint Vilmos és Katalin családja is nagyon örül a hírnek. Theresa May brit miniszterelnök úgy fantasztikusnak nevezte a gyermekáldást és gratulált a családnak.

Közzétette: The Royal Family – 2017. szeptember 4.

(kép: Europress/AFP/Chris Jelf)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik