Nagyvilág

Halálra égett egy férfi a Burning Man fesztiválon

Meghalt vasárnap reggel egy kaliforniai kórházban a 41 éves Aaron Joel Mitchell, aki szombaton este berohant a Burning Man fesztivál záróünnepségén meggyújtott, óriási máglya lángjai közé – közölte Jerry Allen, a nevadai Pershing megye sheriffje.

Allen elmondta, hogy az áldozat biztonsági őrök kettős gyűrűjén átjutva futott a máglyához, szombaton este, fél tizenegy tájban. Bár a tűzoltók gyorsan kimentették a lángok közül, és egy helikopter azonnal kórházba szállította, a férfi olyan súlyosan megégett, hogy az életét nem sikerült megmenteni.

Az ellenkultúra legnagyobb megmozdulásaként ismert Burning Man (magyarul: Égő ember) fesztivált minden évben, a nyári napforduló idején rendezik meg a nevadai sivatagban, 160 kilométerre, északra Reno városától. Kilenc napra ideiglenes város épül kacatokból, és hulladékból a semmi közepén, ahová nagyjából 70 ezer ember költözik be. A rendezvény csúcspontja egy 12 méteres, fából ácsolt emberalak meggyújtása, ami az újjászületést szimbolizálja.

Korábban is voltak már problémák fékevesztett fesztiválozókkal, akik túl közel merészkedtek a tűzhöz, és történtek súlyosabb sérülések is, a szervezők ezért próbálták kettős emberlánccal távol tartani a fesztiválozókat a lángoktól. Allen, aki 15 éve szolgál a körzetben azt mondta, a módszer eddig bevált, és tudomása szerint ez az első haláleset a fesztivál több évtizedes történetében.

Aaron Joel Mitchell először volt a fesztiválon. Az elsődleges toxikológiai vizsgálat nem mutatott ki alkoholt a férfi vérében, de azt egyelőre nem tudni, hogy más tudatmódosítót fogyasztott-e. Az építőiparban dolgozó Mitchell Oklahomában született, de már évek óta Svájcban élt.

(via Fox, Daily Mail)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik