Nagyvilág

Cicát mentett volna, megölte az árvíz

Nővére macskájáért indult haza a férfi, akit egy vízbe lógó elektromos kábel rázott halálra.

Sorra érkeznek a szomorúbbnál szomorúbb történetek a Harvey hurrikán által lerombolt Texasból, ilyen sajnos a 25 évesen elhunyt Andrew Pasek is. Pasek egy családja számára kedves állatért áldozta életét Houston elővárosában, az elárasztott Bear Creek Village-ben – írja az ABC News.

Andrew a nővére, Alyssa Pasek macskája miatt ment vissza a házukba, hogy megnézze, ott van-e. A házig az árvíz miatt már nem tudott elvezetni, gyalog indult a vízben gázolva az épület felé. Azonban olyan elektromos kábelek voltak a vízben, amikben még volt áram, és a bokatörése miatt csavarokkal rögzített izületű férfi vonzotta az elektromosságot. Anyja, JoDell így emlékszik vissza a történtekre:

Hirtelen ez az áram belement a bokájába és ő ugrálni, kiáltozni kezdett… elvesztette az egyensúlyát és beleesett abba az oszlopba, amiből az elektromos áram jött.

Andrew-val ott volt egy barátja is, aki rohant segíteni neki, de a megrázott férfi utolsó erejével még megkérte, hogy ne érjen hozzá, már haldoklik. A halál okát később hivatalosan is áramütés lett, az anya pedig dühös a szolgáltatóra, hogy miért nem kapcsolta le azt az árvíz idején.

JoDell Pasek hozzátette, fia hatalmas állatrajongó volt és nagyon szeretett segíteni. Ráadásul a nő a második gyerekét vesztette már el: 19 éves fiát egy részeg sofőr gázolta halálra régebben. Andrew emlékére most 45 ezer dollárt gyűjtöttek össze emberek.

(A kiemelt képen látható macska illusztráció, a fotó azonban valóban a houstoni áradásról készült. Forrás: Scott Olson/Getty Images/AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik