Nagyvilág

A texasi katasztrófából antináci poént csinált a Charlie Hebdo

Egy rajzba sűrítették a Trumpot támogató neonácikat és a hatalmas árvizeket.

Eddig sem az ízléses borítóiról és karikatúráiról volt ismert a francia Charlie Hebdo élclap, de most megint sikerült megosztót alkotniuk. A Texast sújtó, legkevesebb 35 halottat követelő Harvey hurrikánból csináltak viccet az Independent cikke szerint.

A borítón egy nagy kékség látható, esik az eső, nyilvánvalóan áradást ábrázol a rajz. Ebben félig elmerült horogkeresztes náci zászlók, valamint a vízből kilógó, náci karlendítést művelő kezek és egy láb láthatók. A felirat pedig:

Van Isten! Megfullasztotta az összes texasi neonácit.

A lap szerint arra utal a karikatúra, hogy a neonácik miatti elnézéssel vádolt Donald Trumpot a texasiak 52,6 százalékának szavazata is az elnökséghez segítette tavaly. A rajz természetesen heves ellenérzéseket szült mindenkiben, gonosznak és vesztesnek nevezték a lapot és alkotóit, akiket viszont senkinek nincs joga ezért agyonlőni (utalva a szerkesztőség elleni merényletre).

Az Egyesült Államokban is megszaladt pár karikaturista ceruzája, a Politicóé például egy konföderációs zászlóval a vízzel körbevett háza tetején babráló férfit ábrázol, akit épp mentenek. Felsóhajt, hogy “angyalok! az Isten küldte őket!”, majd a felirat jön, miszerint az csak a kormány küldte parti őrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik