Nagyvilág

Videóra vette saját halálát az egykerekező brit motoros

A felvételt figyelemfelhívásként hozta nyilvánosságra a brit rendőrség, az áldozat családjának engedélyével és támogatásával.

Az angliai Sussex megye rendőrsége nyilvánosságra hozott egy felvételt, amin egy motoros a saját halálát örökítette meg – jelentette a helyi sajtó. A videót az 50 évesen meghalt férfi családjának engedélyével és teljes támogatásával tették közzé. A felvételt figyelmeztetésként tették közzé a többi motoros számára, hogy ezzel bizonyítsák, milyen halálos veszélyt jelentenek a felelőtlen trükközések.

A sussexi rendőrség közlése szerint az áldozat egy tapasztalat motoros volt, aki barátaival együtt teljes védőfelszerelést viselt a Chichester városában történt baleset idején. A még tavaly augusztus 7-én meghalt férfi azután ütközött össze egy vele szemben haladó furgonnal, hogy egykerekezett, és elvesztette uralmát a jármű felett. A helyszínen halottá nyilvánították.

A felvétel közzétételével a rendőrség azt akarta bemutatni, hogy „mi történik, ha nem tartod teljesen irányításod alatt a motorod” – közölte a brit sajtóval Phil Badman őrmester.  A rendőrtiszt hozzátette, hogy „a motorok erős gépek, és annak megfelelően kell kezelni azokat”, és, ha valaki ezt a tanácsot nem fogadja meg, annak „pusztító következményei lehetnek”.

Szelifzés közben halt meg a motorosok szexi királynője
Olga Pronina a végletekig hajszolta az online népszerűséget.

A videót a brit rendőrség által szervezett nemzeti motoros hét alkalmából tették közzé. A hétfőn kezdődő kampány célja a motoros balesetek csökkentése. A hivatalos adatok szerint míg a motorosok a Nagy-Britannia útjain közlekedő emberek mindössze egy százalékát teszik ki, a közúti balesetek halálos áldozatainak húsz százaléka közülük kerül ki.

(Kiemelt fotó: Sussex megyei rendőrség)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik