Nagyvilág

Rómában vízágyút vetettek be a kődobáló migránsok ellen

Csatatérré változott az egyik legforgalmasabb közlekedési csomópont.

Vízágyúkkal távolították el a római központi vasútállomás előtti parkban letelepedett migránsokat. Helyszíni jelentések szerint utcai csatatérré változott Róma egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja.

Fotó: MTI/EPA/Angelo Carconi

A Termini pályaudvar előtti térről a vízágyúk és a rohamrendőrök lépésről lépésre szorították ki a zöldterületeken, fák alatt, virágágyasokban letelepedett, többségében afrikai férfiakat. A migránsok a rendőri akcióra ébredtek, majd minden kezük ügyébe kerülő tárggyal – kövekkel, üvegekkel és kisebb gázpalackokkal – dobálták meg a rendőröket. Két migránst őrizetbe vettek.

Fotó: MTI/EPA/Angelo Carconi

A római idegenrendészet közleményben tudatta, hogy a mintegy száz migránst korábban egy üresen álló közeli épületből távolították el. Más szálláslehetőséget ajánlottak fel nekik, de ezt elutasították, és szombaton a vasútállomás előtti téren telepedtek le, ahol naponta több százezren haladnak át az ott lévő buszmegállók miatt is.

Fotó: MTI/EPA/Angelo Carconi

A hatóságok szerint a közterületen letelepedett migránsok veszélyt jelentettek, mivel főzéshez tüzet gyújtottak és ehhez gázpalackokat is használtak. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik