Nagyvilág

Trump megölésében reménykedett, bocsánatot kért

Lemondani nem hajlandó a demokrata szenátor.

Bocsánatot kért vasárnap az a demokrata párti politikus, aki korábban saját Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében azt írta: reméli, hogy meggyilkolják Donald Trumpot.

Maria Chapelle-Nadal, Missouri állam törvényhozásának egyik demokrata párti szenátora Ferguson városban tartott  sajtótájékoztatót vasárnap, ennek keretében kért nyilvánosan bocsánatot Donald Trumptól és családjától, valamint Missouri állam polgáraitól és a missouri törvényhozásban dolgozó kollégáitól. Azonban azt is közölte: a kormányzó felszólítása ellenére sem hajlandó lemondani.

Chapelle-Nadal csütörtökön a Facebookon a saját oldalán azt a bejegyzést tette közzé: „Remélem, Trumpot meggyilkolják!”. A közvélemény és mindkét párt politikusainak óriási felháborodása nyomán törölte a bejegyzést, majd – szintén a közösségi oldalon – magyarázkodni kezdett. „Elkeseredett vagyok. Komolyan gondoltam, amit írtam? Nem. Elkeseredett vagyok? Nagyon. Az elnök károkat okoz. Gyűlöletet kelt” – írta.

Republikánus és demokrata párti politikusok egyaránt felháborodásukat fejezték ki, és többen lemondásra szólították fel a szenátort. Claire McCaskill, a washingtoni törvényhozás demokrata párti szenátora közleményt adott ki, amelyben felháborítónak nevezte a bejegyzést, és lemondásra szólította fel Chapelle-Nadalt. Missouri kormányzója és alkormányzója szintén távozásra szólította fel a politikust. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik