Nagyvilág

Remekül szórakozik a nép Trump helyesírási hibás szólamain

Kettőből nulla alkalommal sikerült leírnia a keresett kifejezést Donald Trumpnak, amikor kormányzása egyik legbotrányosabb hetében – pedig a verseny komoly – ami egy erőszakos neonáci botránnyal indult, megpróbált valami bölcs, pátoszos és felemelő üzenetet küldeni a nemzetnek kedvenc kommunikációs csatornáján, a Twitteren. A tweetben, amiben úgy fogalmaz

Nagyszerű országunk megosztott volt évtizedig, de újra egyesül majd. Néha a tiltakozás kell a gyógyuláshoz, és mi meg fogunk gyógyulni!

Igen ám, de a “gyógyul” szót kettőből kettő alkalommal nem sikerült helyesen írnia: a “heal” helyett mindkét alkalommal “heel”-t írt. A szó cipősarkat jelent, így a kérdéses mondat pontosan így szól

Néha a tiltakozás kell a cipősarokhoz, és mi meg fogunk cipősarok!

Az elnök végül törölte a tweetet – screenshotok persze tucatszám készültek -, ám az újraírt példányban sem sikerült javítani a kérdéses szót – itt már pláne remekül szórakozott a web népe.

 Néha a tiltakozás kell a cipősarokhoz, és mi meg fogunk cipősarok & erősebbek leszünk, mint valaha!

Aztán végül az amerikaiak első embere is megtanulta a törvényt, miszerint három a magyar igazság, e pillanatban a tweet már helyesen szerepel az oldalon. Kemény küzdelem volt, de sikerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik