Nagyvilág

Lefotózta 18 éves barátnőjét, majd fejbe lőtte és lelökte egy szikláról

A múltból kísértő fényképek járják be a nemzetközi sajtót, amelyen a 18 éves Jolee Callan látható percekkel erőszakos halála előtt. A lányt ex-barátja Loren Bunner kétszer lőtte meg: először a hátába, utána a szeme közé eresztett golyót, majd az élettelen testet egy 13 méter mély szakadékba lökte – írja a The Sun. Az eset két éve történt, most hirdettek ítéletet az ügyben.

Egy igazán beteg részlet is napvilágot látott a brutális gyilkosságról, a férfi ugyanis a bűncselekmény elkövetése előtt közvetlenül két fotót is készített a sziklaperemen önfeledten bámészkodó ex-barátnőjéről.

A pár a vadonban túrázott Alabamában, az Egyesült Államokban. A kirándulás ötlete Lorentől eredt. Jolee egy ismerősének – utólag olvasva – bizarr üzenetet küldött indulás előtt, amelyben ez állt:

Ha valami történne velem, tudod, kivel voltam.

Bunner a fotókat órákkal a gyilkosság után tette közzé az Instagramon (a fiókja egyébként továbbra is aktív). Az elsőn Jolee még az autójukban látható a kutyájával, a következő kettőn pedig már a ösvényen.

Az utolsó képek a legfélelmetesebbek. Ezeken a lány fényképezőgépet tart a kezében egy szakadék szélén. Bunner a következő kommentárt fűzte hozzá:

Ó, tudjátok, élvezi a kilátást, @joleeisakitten a fotós.

A férfi végül feladta magát a rendőrségen. A nyomozók aznap, 2015. április 30-án megtalálták a lány holttestét. A hátizsák még mindig rajta volt. Bunner azt állította, hogy mindketten öngyilkosságot akartak elkövetni, de végül ő nem volt képes magára emelni a fegyvert.

A rendőrök rengeteg vért találtak a gyilkosság helyszínén és a kocsi kormányán is. A férfi egy sörétes puskával ölt.

A nyomozók szerint Jolee Callan a barátja szeretett volna maradni exének, ezért egyezett bele a kirándulásba, ám nem akarta Lorent visszafogadni, ami miatt Bunner elcsalta és agyonlőtte. A lány családja szerint voltak tervei a jövőre nézve és nem tűnt depressziósnak.

A 22 éves Bunner kezdetben tagadta bűnösségét, de idén júliusban beismerte a gyilkosságot. A bíróság szerint cellatársainak is azzal hencegett, hogy ha övé nem lehetett a lány, akkor másé sem. A férfit 52 év börtönre ítélték. Az áldozat édesapja azt nyilatkozta:

Jolee egy kedves, aranyos lány volt. Úgy gondolom, ma mosolyog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik