Nagyvilág

Barcelonai terror: magyar áldozatról nem tudni

A legfrissebb hivatalos tájékoztatás szerint 13-an haltak meg, és 88-an sebesültek meg Barcelonában a csütörtöki gázolásos merényletben, legalább 24 országból. Magyar áldozatról nem tudni.

Terror Barcelonában: 13 halott, a tettest elkapták
Egy furgon hajtott a tömegbe a La Ramblán. Magyar áldozatról nincs hír, a sérültek száma legalább nyolcvan lehet. Az Iszlám Állam magára vállalta a merénylet elkövetését. A rendőrök egy embert lelőttek.

A katalán régió belügyminisztériuma közölte, hogy a spanyolokon kívül franciák, németek, hollandok, argentinok, venezuelaiak, belgiumiak, peruiak, írek, kubaiak, görögök, macedónok, britek, osztrákok, pakisztániak, tajvaniak, kanadaiak, ecuadoriak, amerikaiak, kuvaitiak, törökök és kínaiak is vannak az áldozatok között.

Azt nem pontosították, hogy ki halt meg és ki az, aki csak megsebesült közülük. Tizenötnek súlyos az állapota, 23-nak kevésbé súlyos, 50-nek kisebb sérülései vannak.

Gyerekek is vannak köztük.Az áldozatok azonosítása végett a belügyminisztérium tájékoztatja a feltehetőleg érintett országok barcelonai konzulátusát. A holttestekből DNS-mintát vesznek a törvényszéki orvostani intézetben. A külföldiek holttestét csak jogilag megalapozott azonosítás után fogják repatriálni, bírói ítélet birtokában. A sérültek pszichiáteri segítséget kapnak, a külföldieknek tolmácsot biztosítanak.

Újabb terrortámadás Spanyolországban: agyonlőttek öt feltételezett terroristát
A tettesek gázolásos merényletet követtek el a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában, és hét embert megsebesítettek,

A spanyol kormány péntektől háromnapos nemzeti gyászt hirdetett meg az áldozatok emlékére.

(MTI)

Kiemelt kép: Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik