Nagyvilág

Tengerbe fulladt egy magyar nő Bulgáriában

Csütörtökre virradó éjjel történt a tragédia, egy szállodából érkezett bejelentés.

A tengerbe fulladt egy 28 éves magyar nő a kelet-bulgáriai Pomorie partjainál – közölte csütörtökön a helyi rendőrség.

A hatóságokhoz hajnali 2 óra előtt nem sokkal érkezett bejelentés az egyik szállodából arról, hogy egy nő szemtanúk szerint elsüllyedt a tengerben. A helyszínre kiérkező rendőrök, valamint a Burgasz megyei tűz- és polgárvédelmi szolgálat munkatársai később megtalálták a nő holttestét.

A szálloda menedzsere elmondta: hallotta, amint a nő néhány barátja német nyelven segítségért kiált, ekkor döntött úgy, hogy értesíti a hatóságokat.

A 28 éves, a bolgár médiában G. N. monogrammal említett  magyar nő Bécsben élt, és egy héttagú társasággal érkezett Pomoriébe nyaralni.

A magyar külügy intézkedett

Felvette a kapcsolatot a Bulgáriában tengerbe fulladt magyar nő ügyében a külképviselet a hatóságokkal, és értesítették a hozzátartozókat – tudatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium csütörtök délután az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a Pomorie közelében tengerbe fulladt magyar állampolgár ügyében a szófiai nagykövetség munkatársai vették fel a kapcsolatot az illetékes bolgár hatóságokkal és értesítették az elhunyt hozzátartozóit. Az ügyben eljáró konzul folyamatos kapcsolatban van a helyi hatóságokkal és a hozzátartozókkal, továbbá minden konzuli segítséget megad a tragédiában érintett családtagoknak. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik