Nagyvilág

Megmenthették volna a strandolók a delfinbébit, de inkább szelfiztek vele

Az állatvédők talán tudtak volna segíteni rajta.

Azt ma már elmeséltük, milyen következménnyel jár, ha egy szürke bálna beúszik néhány fürdőző közé (semmilyennel), most pedig nézzük, mire számíthat egy delfinbébi, amely egy zsúfolt strandon köt ki.

Augusztus 11-én a dél-spanyolországi Mojacarban egy delfinborjú a sekély vizekre tévedt – talán beteg volt, de az sem kizárt, hogy elveszítette az anyját. A turisták azonnal közbeléptek:

kiemelték a kis állatot a vízből, és szelfiket készítettek vele.

A delfinbébi nem sokkal később elpusztult.

Ha tényleg elveszítette az anyját, akkor a vizeken sok esélye egyébként sem lett volna a túlélésre, de a turisták rohama sajnos végleg eldöntötte a sorsát. A megmentésére hívott állatvédők – akik a Facebookon rendszeresen figyelmeztetnek arra, hogy a vízi emlősöket nem szabad megzavarni – hamar a helyszínre értek, de addigra a delfinbébi már nem élt.

Az egyes cetek stressztűrő képessége rendkívül alacsony, így az, hogy a turisták körbeállták a kis delfint, már a halálához vezethetett, de a fotókon az is látható, hogy néhányan – talán tudatlanságból kifolyólag – letakarták az állat légzőnyílását.

Az állatvédők elmondása szerint a szelfizés helyett őket kellett volna azonnal riasztani, és akkor talán megmenthették volna a delfint. De így már csak a tetemét tudták kiemelni a vízből.

 

Kiemelt fotó: facebook.com/asociacionequinac.org

Ajánlott videó

Olvasói sztorik