Nagyvilág

Meghalt a portugál baleset magyar sérültje

A Jornal da Madeira című helyi lap értesülése szerint meghalt az a magyar állampolgár, aki megsérült a madeirai vallási ünnepen történt súlyos balesetben kedden.

A lap azt írta internetes oldalán, hogy a 12 halálos áldozat között négy külföldi van: egy francia, egy magyar és egy német. A negyedik külföldi áldozat állampolgársága még nem ismeret.

A Jornal da Madeira nem közölte, hogy minderről milyen forrásból értesült, de később a Külgazdasági és Külügyminisztérium is megerősítette, meghalt a magyar sérült.

A lisszaboni magyar nagykövetség felvette a kapcsolatot az elhunyt családjával, és minden konzuli segítséget megad a tragédiában érintett hozzátartozóknak. A Madeira szigetén tartózkodó tiszteletbeli magyar konzul a helyszínről segíti az ügyintézést, illetve folyamatos kapcsolatot tart fent a kórházzal és az illetékes hatósági szervekkel.

A lisszaboni magyar nagykövetség kedd este az MTI megkeresésére azt közölte: csak annyit tudnak, hogy a magyar sérült a sürgősségi osztályra került. A lisszaboni sajtóinformációk szerint a kórház este tart sajtótájékoztatót a sérültek állapotáról.

A hívők a sziget Funchal nevű fővárosától mintegy 5 kilométerre lévő botanikus kertben egy forrásnál gyűltek össze, ahol egy Mária-kegyhely van. Egy kétszáz éves tölgy dőlt rájuk. Az emberek a Nossa Senhora do Monte (Montei Miasszonyunk) nevű ünnepet tartották volna meg, amikor a baleset megtörtént.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik